Dueanime wordt gemaakt van een zorgvuldige selectie van twee druivensoorten: Sangiovese en Montepulciano.
De druiven worden met de hand geoogst in kistjes tijdens de tweede helft van oktober.
Een robijnrode wijn met paarse schakeringen, vol van body en met een groot rijpingspotentieel. Geschikt voor alle soorten vlees, van wit tot gegrild rood vlees, evenals bij kaas. Men kan hem omschrijven als een “wijn voor bij elke maaltijd”.
Druivensoorten: 30% Sangiovese, 70% Montepulciano
Vinificatie: De druiven worden langzaam gedroogd in speciale ruimtes. Klassieke maceratie met de schillen gedurende 14 dagen, gecontroleerde temperatuur, rijping op de gisten gedurende 8 maanden.
Rijping: In stalen tanks, waarvan 5% in Allier eiken barriques.
Kenmerken
Kleur: Intens robijnrood met paarse reflecties
Geur: Intens, met uitgesproken tonen van bessen
Smaak: Droog, fluwelig, aanhoudend en licht tanninerijk
Serveertemperatuur: Ongeveer 18°C
Aanbevolen bij: Pastagerechten, geroosterd rood vlees en wit vlees.
